De interactiviteit van de game is gebaseerd op een set van multiple choice vragen die ontworpen zijn om te reageren:

  • Visueel – met behulp van augmentaties die zijn toegewezen aan elk antwoord;
  • Audio – met behulp van geluiden die zijn toegewezen aan elk antwoord (optioneel);
  • Tekstueel – met behulp van woorden die zijn toegewezen aan elk antwoord (optioneel).

In de game verschijnen augmentations niet willekeurig. Jongeren worden gevraagd om informatie te delen. In de game worden de augmentaties opgeroepen door de antwoorden die jongeren geven op de vragen. Na elk antwoord (na elke gedeelde informatie), verschijnt een nieuwe laag van visuele augmentaties.

Een aantal voorgedefinieerde augmentaties en geluiden kunnen worden gevonden bij de hulpbronnen en kunnen door leraren worden gebruikt om hun eigen spel te maken door nieuwe vragen en antwoorden op te stellen en betekenisvolle augmentaties en optioneel geluiden aan hen toe te wijzen.

De vragen, antwoorden, augmentaties, geluiden en teksten worden gedefinieerd in de CMS van de game. Alle tekstuele elementen kunnen worden ingevoerd in maximaal vier talen. Engels is de standaard taal.

Instructies hoe de game te spelen zijn hier voor leerlingen in twee leeftijdsgroepen (8-11; 12-14) aanwezig in het Engels, Grieks, Pools, Spaans, Litouws en Nederlands.

 

europi

Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie.
De verantwoordelijkheid voor deze publicatie (mededeling) ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.